Hoolimatud autojuhid sõitsid Narva-Jõesuus üle voolikute, päästjad jäid põlengu kustutamisel tundideks veeta (11)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjevoolikud.
Tuletõrjevoolikud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Päästjad jäid laupäeval Ida-Virumaal Narva-Jõesuu metsa- ja maastikuala tulekustutustöödel hoolimatute autojuhtide süül kolmeks tunniks ilma veeta. Kustutustöid jätkatakse pühapäeval.

Päästeameti teatel ilmnes laupäeval kustutustöödel suuri probleeme veevarustusega. Kuna Narva-Jõesuu hüdrantidest vee saamine oli tekitanud linna majapidamistes ja asutustes veevarustuse probleeme, otsustati vett varuda voolikuliinidega, pumbates seda Narva jõest.

Paraku ei pidanud paljud autojuhid J.Poska tänaval voolikuliine millekski. Kõige enam oli probleemiks oodata oma sõidujärjekorda ning voolikusilla ületust. Selle asemel hakati otsima uusi võimalusi sihtkohta jõudmiseks. Hoolimatult sõideti läbi piiranguala tähistavatest lintidest, korduvalt sõideti üle vett täis voolikuliinide, mille tagajärjel voolikud purunesid ning päästjatel tuli neid parandada.

Voolikute parandamise tõttu peatati kustutustööd ühtekokku kolmeks tunniks. Ka politseinikel ei olnud võimalik kõiki teeotsi sulgeda.

Eeltoodu ja tugeva tuule tõttu suurenes põlenguala vahepeal 8-10 hektari suuruseks. Vaatamata raskustele suudeti hiljem siiski piirata tulekahju 5 hektarile.

Kustutustöödel osalesid Iisaku, Jõhvi, Kohtla-Järve, Kiviõli, Sillamäe, Narva-Jõesuu, Narva päästjad päästetehnikaga ning politsei-ja piirivalveameti korrakaitsjad.

Kustutustööd jätkuvad täna. 

Päästeamet palub Narva ja Narva-Jõesuu vahelise maantee liiklejatel olla kannatlikud ja järgida korrakaitsjate juhiseid!

Liiklemisest 29. juulil Narva ja Narva-Jõesuu maanteel:

Alates kella 09.00 on võimalik sõita Narva ja Narva-Jõesuu vahelisel maanteel nendel mootorsõidukiga liiklejatel, kes suudavad mõistvalt suhtuda tekkinud olukorda, täidavad täpselt korrakaitsjate juhiseid ning kellel ei ole probleemiks sõita üle voolikusildade ( J.Poska tänaval, Kudruküla- Kalda tn. ristmikul).

Narva-Jõesuusse jõudmiseks või sealt lahkumiseks võib kasutada ka Narva - Narva-Jõesuu - Hiiemetsa maanteed Tallinna-Narva mnt - Narva-Jõesuu teeristi kaudu.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles