Välisministeerium loobus välismaalaste jõuluviktoriinist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse viktoriini kodulehekülje fragament.
Tänavuse viktoriini kodulehekülje fragament. Foto: AFP / Scanpix

Tänavu ei korraldanud välisministeerium tavapärast jõulude-eelset Eestit tutvustavat viktoriini välismaalastele. Ministeeriumi kinnitusel pole see otsus seotud majandusraskustega.

«Otsus korraldada viktoriin edaspidi kord aastas tehti juba poolteist aastat tagasi, nii et otsus ei ole seotud majandusliku olukorraga,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha Postimees.ee'le.

Tema sõnul arvestati viktoriini planeerides, et võitjatel oleks võimalik oma auhinnareisid teha suveperioodil, mis on reisimiseks mugavaim aeg.

Nii pikeneb ka periood, millal on võimalik auhinnareisi kasutada ehk võitjad saavad parema võimaluse valida Eestisse tulekuks enda jaoks sobivaim aega, selgitas ta.

Luha lisas, et kord aastas korraldatavat viktoriini on võimalik hoida vastamiseks kauem avatuna.

Välisministeerium on korraldanud juba 13 välismaalastele suunatud Eestit tutvustavat viktoriini ning siiani toimusid need kaks korda aastas.

Osalejate arv on olnud pidevalt kasvanud, kui esimestel viktoriinidel oli tuhatkond osalejat, siis nüüd on see viiekordistunud.

Tänavu kevadel toimunud viktoriinil oli osalejaid 81st riigist. Pressiesindaja sõnul võib eksootilisemate riikidena välja tuua näiteks Guatemalat, Liibanoni, Jeemenit, Boliiviat ja Beninini.

Tänavuse inglisekeelse viktoriini võitsid Damien Clerget Prantsusmaalt, Maaike Van Vlijmen Hollandist, Matilde Leite Belgiast, Nico Thom Saksamaalt ja Oscar Rebollo Hispaaniast.

Venekeelse viktoriini võitjad olid Olga Mõrza Moldovast, Andrei Merzljakov, Sergei Koshkin ja Elina Leonova Venemaalt. Võitjad käisid Eestis juunist augustini.

Viktoriini auhinnapakettide eest ministeerium ei maksa, need on välja pandud Eesti ettevõtete ja asutuste poolt. Järgmine viktoriin toimub 2009. aasta kevadel.

Auhinnapakettidega ja viktoriiniga on võimalik tutvuda aadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles