Läti vene partei toetajad saadavad presidendile palvekirju

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš.
Läti president Andris Bērziņš. Foto: SCANPIX

Läti president Andris Bērziņš on saanud peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele Keskuse toetajatelt hulgaliselt kirju palvega erakond valitsusse kaasata.

Presidendi kantselei teatel on Bērziņšile täna hommikuse seisuga saadetud 1577 kirja, mille sisuks on palve võtta septembrikuised parlamendivalimised võitnud vasakpoolne Koosmeele Keskus loodavasse valitsusse, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Koosmeele liider ja Riia linnapea Nils Ušakovs on kinnitanud, et tema partei ei toeta ühtegi valitsust, kus pole nende ministreid. Ka soovitas Ušakovs Koosmeele Keskuse toetajatel saata presidendile kirju, et erakond valitsuskoalitsiooni kaasataks.

«Otsus järgmise koalitsiooni ja valitsuse kohta sõltub praegu meie presidendist. Seega on oluline teda veenda, et ZRP, Ühtsuse ja VL-TB/LNNK koalitsoonil pole tulevikku,» ütles Ušakovs, kelle sõnul on tulevikku ainult sellisel koalitsioonil, kuhu kuulub ka Koosmeele Keskus.

Esmaspäeva kutsusid Zatlersi Reformierakond (ZRP) ja Ühtsus koalitsioonikõnelustele rahvuslaste liidu Kõik Lätile! – Isamaale ja Vabadusele / LNKK (VL-TB/LNNK), mis suure tõenäosusega tähendab, et Koosmeele Keskus jääb valitsuskoalitsioonist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles