Kiirabi väljakutsed on selle kuumaperioodi kõrgeimad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi.
Tallinna kiirabi. Foto: Karmen Ekbaum

Tallinna Kiirabi üldosakonna peaarst Raul Adlase sõnul pole suvel väljakutsete peamiseks põhjuseks kuumarabandused või päikesepisted, küll aga erinevad suvised abivajajad muude aastaaegade omadest.

Adlase sõnul on kiirabi väljakutsed selle kuumaperioodi kõrgeimad. «Laupäeval oli 300 väljakutset, mis on 50 võrra rohkem, kui tavalisel päeval sellel aastaajal,» ütles Adlas.

Peaarsti sõnul ei ole ühte kindlat põhjust, miks inimesed suvel kiirabi vajavad. «Mesilaste nõelamised, rannatraumad, mõned päikesepisted, alkoholi pruukimisest tingitud probleemid,» loetles Adlas, lisades, et suvel on patsiendid natuke teistsugused kui talvel.

Adlase sõnul peaks kuuma ilmaga kiirabi kutsuma siis, kui inimesel on mingeid eluohtlikke tervisenäitajaid. «Kui inimene on teadvuseta, ta ei suuda liikuda või rääkida, hingamine on häiritud,» rääkis peaarst. Muude palavaga tekkinud probleemidega soovitas Adlas perearsti poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles