Tallinn tutvustab end Moskvas ja Peterburis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Balti jaamas eelmisel aastavahetusel.
Vene turistid Balti jaamas eelmisel aastavahetusel. Foto: Raigo Pajula

Käesolevast nädalast kuni novembri keskpaigani viib Tallinna ettevõtlusameti turismiosakond Moskvas ja Peterburis läbi talvekampaaniat, mis kutsub külastama muinasjutulist Tallinna.

Kümme aastat järjepidevat turismiturundustööd on suurendanud Tallinna külastavate Venemaa turistide arvu enam kui viis korda ning andnud panuse, et Tallinn on vene turistide ööbimiste arvult oma peamisele konkurentlinnale Helsingile järele jõudmas.

Kõige rohkem saabub vene turiste Tallinnasse just aastavahetuseks, samuti ka Helsingisse. Just viimasel viiel aastal on vene turistide ööbimiste arv kasvanud Helsingi külastajate ööbimistest oluliselt kiiremini ning eelmisel aastavahetusel peatus Tallinnas rohkem Vene turiste kui Helsingis.

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgensoni sõnul on kümme aastat järjepidevat Tallinna tutvustamist Venemaal end igati õigustanud. «Venemaalaste suurenenud huvi külastada Tallinna turismi madalhooajal on julgustanud ka ettevõtjaid pakkuma välja uusi tooteid ning teenuseid, alustades hotellide aastavahetuse eriprogrammidega ning lõpetades uute transpordiliinide avamisega,» mainis Jürgenson. «Teiste riikide külastajatega võrreldes jäävad Venemaalt saabunud inimesed Tallinna pikemaks ajaks ning jõuavad rohkem linnaga tutvuda, kasutada erinevaid teenuseid ja tooteid ning ostelda. Seega on tegemist väga atraktiivse sihtgrupiga kohalikele turismitooteid ja –teenuseid pakkuvatele ettevõtjatele. Turistid toovad ju linna raha ja sellel on positiivne mõju nii linna ettevõtlusele kui tööhõivele.»

Vene turistide jaoks on talvine Tallinn reisisihtkoht, mille rahulikus, hubases ja põhjamaises atmosfääris saab nautida romantilist linnapuhkust. Muinasjutulisus ja põhjamaine kargus väljendub ka käesoleva aasta kampaania visuaalis, mille idee autoriteks on Jan Tomson ja Indrek Sirkel. Tallinna kui turismisihtkohta reklaamitakse Venemaa internetiportaalides, sotsiaalmeedias ja Moskva metroos.

Viimase kümne aasta jooksul on Tallinna külastanud Vene turistide arv enam kui viiekordistunud. 2001. aastal, mil Tallinn alustas talviste puhkuse võimaluste tutvustamisega, peatus Tallinna majutusettevõtetes 18 872 turisti Venemaalt, kes veetsid siin kokku 38 023 ööd. 2010. aastal ööbis Tallinna majutusettevõtetes juba 103 151 vene turisti, kes veetsid linnas kokku 217 186 ööd. Neile lisaks külastab iga aasta Tallinna enam kui 60 000 venemaalast, kes peatuvad siin oma sugulaste ja tuttavate juures.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles