Kuressaare Veevärk vahetab 2,4 miljoni euro eest torustikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetoru paigaldamine.
Veetoru paigaldamine. Foto: AIN PROTSIN / PM/EMF

Kuressaare Veevärk vahetab tulevaks suveks Kuressaares 2,4 miljoni euro eest välja ligi 10 kilomeetrit torustikke, millega kaasneb ka teenuse 12–13-protsendiline kallinemine, kirjutab Saarte Hääl.

Kuressaare Veevärk sõlmis 9,4 kilomeetri torustike asendamiseks 2,1 miljoni eurose ehituslepingu ühispakkumuse esitanud AS-iga Terrat ja SV Torutööd OÜ-ga.

Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm ütles lehele, et algselt kavandati rekonstrueerida 20 kilomeetri jagu torustikke, kuid kesklinna projektiga seonduv esimene väiksem hange näitas, et ehitushind kujuneb oluliselt kallimaks ning seetõttu vähendati hanke mahtu.

Lisaks on käimas ligikaudu 700 meetri torustike väljavahetus seoses kesklinna ümberehitusega ja Mündi tänava torustike väljavahetus koos sajuveelahendustega. Ühtekokku saab linn 10 kilomeetrit uusi torustikke, mis läheb maksma 2,4 miljonit eurot.

Kuna projektiraha veevärgile enam ei eraldata, tuli tööde finantseerimiseks laenu võtta. See omakorda tähendab, et klientidel tuleb järgmise aasta alguses arvestada umbes 12–13 protsendi suuruse hinnatõusuga.

Tööd puudutavad 11 piirkonda ja umbes 30 tänavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles