Narva esinduskell näitab Moskva aega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Viimased 1,5 kuud näitab Narva raekoja kell Moskva aega, kuna viimase kellakeeramise ajal olnud katkestuse tõttu ei läinud kell automaatselt õigeks.


«Viimase kellakeeramise ajal oli mingi internetikatkestus ja kella automaatne õigekspanemine ei hakanud tööle,» ütles Narva muuseumi direktor Andres Toode Õhtulehele ja lisab, et oleks selle pidanud varem korda tegema.

Piirilinna raekoja kell käib Toode sõnul täpselt, kuid Linuxi-põhine elektroonika ja kõlarijuhtmeid nokkivad linnud olevat kellalöögid täiesti rappa ajanud - kell põmmutavat, nagu jumal juhatab.

«Parandamist kell ei vaja, küll aga spetsialisti, kes sätingud paika paneks,» sõnas ta ja lubas, et aastavahetusel lööb raekoja kell ikkagi kohaliku aja järgi.


Suur osa narvalastest pole vale kellaaega isegi tähele pannud, kuna nad elavad nagunii Moskva aja järgi, väidab Toode, kelle sõnul käib osa isegi selle järgi üle piiri tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles