Kohus: Cinamoni kinosaali laevaringu uurimistulemused olid korrektsed

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskus
Solarise keskus Foto: Liis Treimann

Tallinna ringkonnakohus jättis rahuldamata Merko Ehitus AS-i kaebuse tühistada Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) uurimiskokkuvõte Solaris Keskuse Cinamoni kinosaali laevaringu kohta.

Eilse otsusega jättis kohus rahuldamata Merko Ehitus AS-i kaebuse Solaris Keskuse Cinamoni kinosaali laevaringu uurimiskokkuvõtte tühistamiseks ning Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) kohustamiseks jätkata laevaringu osas alustatud järelevalvemenetlust.

Tallinna ringkonnakohus leidis, et TJA järelevalvemenetlus on läbi viidud kooskõlas seda reguleerivate eri- ja üldnormidega, kaebuse esitaja õigusi menetluse käigus rikutud ei ole ning uurimiskokkuvõte ja selles toodud järeldused on õiguspärased.

TJA peadirektor Raigo Uukkivi sõnul on ringkonnakohtu otsus ennekõike kinnitus, et amet teeb oma tööd hästi ja põhjalikult. «Me seisame nüüd ja edaspidi hea selle eest, et nõuded ohutuse tagamiseks ei jääks pelgalt paberile, vaid neid ka reaalselt järgitaks. Cinamoni kinosaalis toimunud laevaringu asjaolud näitavad kogu ehitussektorile selgelt, kui oluline on õigesti projekteerida ja selle järgi ka ehitada,» lisas Uukkivi.

Solaris Keskuse Cinamoni kinosaalis 13. oktoobril 2009 toimunud ripplae varingu asjaolude uurimiseks algatas TJA haldusmenetluse, mille eesmärk oli tuvastada kinosaali ehitusprotsessis võimalikud ehitusseaduse rikkumised. Menetluse tulemusena valmis 2009. aasta novembris esialgne ja 2010. aasta aprillis lõplik uurimiskokkuvõte.

2010. aasta juunis esitas Merko Ehitus Tallinna Halduskohtule kaebuse, millega vaidlustas TJA uurimiskokkuvõtte ja menetluse lõpetamise teate ning kohustas TJA-d haldusmenetlust jätkama. Halduskohus jättis tänavu 18. märtsil tehtud otsusega selle kaebuse rahuldamata. Merko Ehitus kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse.
 

TJA uurimine tuvastas Solaris keskuse Cinamoni kinosaali ehitusprotsessis puudujääke peaaegu kõigi osapoolte tegevuses. Puudusi oli nii projekteerimises, ehitamises, ehitusjuhtimises kui ka omanikujärelevalves.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles