Kohus mõistis mehe mõrva ja varguse eest 10 aastaks vangi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Harju maakohus tunnistas täna 21-aastase Jevgeni Tindi süüdi tapmises ja varguses, mõistes Tindile liitkaristuseks 10 aasta pikkuse vangistuse. 

Tapmise ja varguse eest mõistetud liitkaristusele liideti Tindile  12. novembril 2009 mõistetud karistuse kandmata osa, s.o 1 kuu ja 29 päeva. Nii jäi Tindi lõplikuks karistuseks 10 aastat 1 kuu ja 29 päeva. 

Süüdimõistetu karistusaja algus on tema kinnipidamise päev s.o 15.detsember 2010.

Süüdimõistetult mõisteti riigi tuludesse sundraha, ekspertiiside tasud ja ta peab tasuma menetluskulud. 

Kannatanu esitatud tsiviilhagi rahuldas kohus osaliselt ja mõistis Tindilt välja 918.41 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt peksis Tint 14. detsembril 2010 Maardus korteris ühise alkoholitarvitamise ajal tekkinud omavahelise tüli käigus, rusikate, jalgade ja taburetiga surnuks 43-aastase Andrei ning pärast seda varastas sealtsamast korterist kannatanule kuulunud mobiiltelefoni Nokia 2730 maksumusega 82,45 eurot.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses. 

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale 7 päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalus tutvuda kohtuotsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles