Suvel sai tööd üle 4000 malevlase

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevasuve 2011 algus
Malevasuve 2011 algus Foto: Toomas Huik

Sellel aastal osales malevatöös üle nelja tuhande noore vanuses 13-26.

«Malevasuvi oli positiivses mõttes üllatuslik. Taaskord leidus mitmeid uusi tööandjaid, kuid samuti oli ka pikaaegseid tööandjaid, kes väärtustasid noorte panust ning olid töötulemustega väga rahul,» selgitas õpilasmalevate projektijuht Toni Käsper.

Kuigi alaealiste töölevõtmisega kaasneb tööandjale rida tööajaga ja alaealise töötaja turvalisusega seotud kitsendusi, on see siiski tööandjale võimalus olla sotsiaalset vastutustundlik ning tutvustada oma ettevõtet ja valdkonda järgmisele põlvkonnale.

Malevas saavad noored proovida erinevaid ameteid, kujuneb tööharjumus, malevale eelneval koolitusel saadakse teadmisi tööseadusandlusest, CV koostamisest ja karjääri planeerimisest üldiselt.

«Riigi kui õpilasmalevate rahastaja jaoks on oluline, et noored on turvalises keskkonnas koos asjatundlike noorsootöötajatega ning saavad varakult töökogemuse, mis aitab neil enda tööhõivevalmidust suurendada,» sõnas Käsper.

Taasiseseisvunud Eestis on õpilasmalevad praegusel kujul tegutsenud alates 1993. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles