Lõhutud kiirendusauto omanik: nad ei mõista, mille hävitasid (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu. Eesti.17AUG18- Tartus proovis noortest koosnev jõuk varastada ühe ettevõtte hoovil seisnud BMW M3´e. Kui see ebaõnnestus otsustati selle kallal vandaalitseda.
Tartu. Eesti.17AUG18- Tartus proovis noortest koosnev jõuk varastada ühe ettevõtte hoovil seisnud BMW M3´e. Kui see ebaõnnestus otsustati selle kallal vandaalitseda. Foto: Kristjan Teedema

«Tänaseni olen šokis sellest, mida nad tegid,» sõnas aastaid motospordiga tegelenud Olga Stebikhova ning soovitas tema kiirendusautot varastada proovinud ning seejärel hävitanud noortel hoopis rohkem kirjandust lugeda. 

Eile kirjutas Postimees nihu läinud kiirendusauto vargusest, mille käigus põgenemiseks tundide viisi raudväravat saaginud jõnglased selle lõpuks autoga maha rammisid ja sõiduki hiljem puruks peksid. Selle suve üks omapärasemaid noortejõukude kuritegusid on politsei poolt endiselt lahenduseta. 

«Kui sain teada, mis juhtus, ei suutnud ma uskuda, et keegi on brutaalselt seda autot lõhkunud. Kes iganes seda tegi, ei mõista autosid. Nad ei saanud aru, mille nad tegelikult hävitasid,» ütles Postimehele auto omanik Olga Stebikhova. 

«Vaatamata auto vanusele on selle auto suhtes igal pool olnud väga suur respekt. Inimesed on tervituseks vilgutanud, on teed andnud, mõned on järele sõitnud,» kirjeldas Stebikhova. 

«Alustasin võidusõiduga 2011. aastal. Olen osalenud autoüritustel, sprintidel, ringrajasõidus ja jäärajasõidus. 2013. aastal sai see BMS CCM-tiitli ehk tippvõitlusauto kandidaadiks,» lisas ta. 

«Tänaseni olen šokis sellest, mida nad tegid. Ma soovitan neil rohkem lugeda kirjandust ja proovida kätt motospordis,» soovitas Stebikhova auto lõhkunud noortele. «See distsiplineerib, õpetab respekti enda ja rivaalide vastu. Sunnib sind olema kõrgemal poliitilisest, rassilisest ja soopõhisest erisusest. Ja autosport õpetab mitte kunagi alla andma! Mina ei anna alla.»

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles