Simson reklaamib Facebookis elukaaslase lihatoodangut (8)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Veel juuli lõpus oma maine pärast muret tundnud ja elukaaslase eest pressiteate saatnud majandus- ja taristuminister Kadri Simson reklaamis eile Facebookis Eesti Lihatööstuse lihatoodangut, kus tema elukaaslane Teet Soorm on nõukogu esimees.

«Mulle on eriti maitsenud viinerid, mille maitsest saab aru, et mingit jama neis pole. Aga teistele vist maitseb ka, sest kaupluses on nad sageli otsas,» kiitis majandus- ja taristuminister Kadri Simson eile Facebooki vahendusel Eesti Lihatööstuse toodangut. Sealjuures andis ta teada, et jalgu on alla saamas nende ühine tegevus, kus põllumajandustootja ise oma toodangut ka väärindab.

«Seega pange poes tähele – sellise kuldse sea logoga tootes on Eestis kasvatatud sealiha, mis valmistatud Lõuna-Eestis Vastse-Kuustes Eesti Lihatööstuses,» soovitas Simson.  

Ministri välja reklaamitud Ühistu Eesti Lihatööstus nõukogu esimeheks on tema elukaaslane Teet Soorm. Soorm sai Eesti Lihatööstuse nõukogu esimeheks 17. juulil, enne teda oli selles ametis Urmas Laht, kes loobus enda sõnul nõukogu esimehe kohast.

Searaha saaga

Postimees avalikustas mullu detsembris, et aasta varem toimunud koalitsiooniläbirääkimistel nõudis Keskerakond Kadri Simsoni ja Siret Kotka-Repinski eestvedamisel kohalike seakasvatajate toetuseks viit miljonit eurot, vaidluste järel jäi sellest alles kaks miljonit. Üheks suurimaks kasusaajaks osutus hiljem minister Simsoni elukaaslane Teet Soorm.

Detsembri lõpus alustas riigiprokurör Marek Vahing kontrolli, kas vastavad tõele Soormi kui HKScan Estonia endise juhatuse esimehe väited hiigelsuure maksupettuse kohta. Soorm rääkis ülekuulamisel keskkriminaalpolitseis, et Soome emafirma viis Eestist välja erakordselt kopsakaid summasid. Mitte miljoneid, vaid kümneid miljoneid eurosid. See oli aastatepikkune tegevus. Ja maksud jäid maksmata.

Kui reformierakondlasest ministri Urmas Kruuse ajal koostatud määruse kavandi järgi oleks Urmas Lahe ettevõte OÜ Markilo saanud ligi 80 000 eurot toetust, siis keskerakondlaste Martin Repinski ja Tarmo Tamme ajal kasvas see 100 000 euro võrra suuremaks.

Foto: Facebook
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles