Kärdla sadama kohtuasja arutamine jätkub septembris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sebastian Duda / PantherMedia / Sebastian Duda

Varasemalt venima kippunud Kärdla sadama ehitusrahadega seotud kriminaalasi jätkub septembris.

Reedel, 24 augustil toimus Pärnu maakohtus eelistung, kus pandi paika uued kohtuistungite ajad. «Seni on uuritud prokuröri esitatud tõendeid, enamik prokuröri kirjalikest tõenditest on uuritud, on kuulatud ka tunnistajaid. 11. septembril jätkab kohus prokuröri tunnistajate kuulamist, seejärel veel kaitsjate tõendid ja süüdistatavate ülekuulamine,» ütles kohtute avalike suhete teenistuse juht Janar Filippov.

Tema sõnul on kohtuasi pisut veninud mõnede menetlusosalise haigestumise tõttu, seejuures on haiged on olnud nii süüdistatavad, kaitsjad kui ka prokurör.

Kohtuasjas on süüdistatavateks SA Kärdla Sadam, Aivar Tammeveski, Raigo Sahtel, Tanel Malk, Faasion OÜ, Urmas Varris, Seller Hulgi OÜ ja Nautic OÜ soodustuskelmust, toimingupiirangu rikkumist, dokumentide võltsimist ja võltsitud dokumentide kasutamist ning grupiviisilist ja suures ulatuses rahapesu käsitlevate paragrahvide järgi.

Süüdistuse kohaselt püüdsid ettevõtjad endaga seotud ettevõtteid kasutades muuta näiliselt seaduslikuks pettuse teel Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) toetustena saadud raha enam kui 179 000 euro ulatuses.

Kriminaaluurimine Kärdla sadama juhi Hillar Kuke üle algatati jaanuaris 2014, kriminaalpolitsei pidas Hillar Kuke kinni paar kuud hiljem, 26. märtsil 2014 kahtlustatuna ametiisikuna sihtasutuse vara suures ulatuses omastamises. Mullu septembris mõistis Pärnu maakohus Kuke süüdi rahapesus, pettustes ja võltsimises. Kukk sai karistuseks neli aastat vangistust tingimisi, nelja aastase katseaja jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles