Ringkonnakohus kergendas tapmises süüdistatava mehe süükoormat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal
Kohtusaal Foto: Marina Puškar

Tallinna ringkonnakohus kergendas kolmapäeval kodutu tapmises süüdistatava mehe süükoormat, kuid sellele vaatamata tuleb tal kanda pikk vangistus.

Eeluurimisel kogutud andmetel ründas 44-aastane Martin 2016. aasta 3. oktoobri õhtul Tallinnas Kalamajas kodutute hõivatud mahajäetud majas eluheidikut, peksis teda rusikate ja jalgadega vastu pead ja keha ning lõi lõpuks telliskiviga pähe, tappes mehe. Kohtueelse uurimise lõppedes sai Martin süüdistuse tapmises.

Kui Harju maakohus leidis 2017. aasta augustis, et Martini süü tapmises on tõendatud ning mehel tuleb selle eest kanda kümneaastane vangistus, siis Tallinna ringkonnakohus muutis kolmapäeval seda otsust.

Nimelt leidis teise astme kohus, et ohvri peksmine käte ja jalgadega Martini poolt pole tõendatud. Küll aga on tõendatud see, et Martin lõi ohvrit telliskiviga, samas pole selge, kas just see hoop põhjustas kannatanu surma. Seega mõistis Tallinna ringkonnakohus mehe süüdi tapmiskatses ja määras talle seitsmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles