Ametist lahkuva Soome suursaadiku uus töö on seotud hübriidohtudega

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suursaadik Kirsti Narinen.
Soome suursaadik Kirsti Narinen. Foto: Madis Sinivee

Praegune Soome Tallinna suursaadik Kirsti Narinen asub septembris tööle Euroopa hübriidiohtude vastase oivakeskuse rahvusvaheliste suhete juhina. Narineni ametiaeg suursaadikuna lõpeb 31. augustil.

Rahvusvaheliste suhete juhi ülesannetesse kuulub oivakeskuse ja liikmesriikide, Euroopa liidu ning NATO vaheline suhtlus ja koostöö arendamine. Juht vastutab ka juhtgrupi kohtumiste ettevalmistamise eest, teatas Soome suursaatkond oma kodulehel.

«Vaatamata sellele, et hübriidiohtude vastane heidutus on liikmesriikide vastutada, ei tunne ohud riigipiire. Seetõttu on riikide vaheline koostöö hübriidiohtude tõrjumiseks väga oluline. Selle teadvustamine on piiriülese koostöö parimaks vahendiks. Mul on väga hea meel, et pärast Eestis veedetuid värvikaid ja toredaid aastaid, saan alustada Helsingis väga aktuaalsete rahvusvaheliste küsimustega ning rakendada uues töös kogu oma karjääri jooksul kogunenud kogemusi,» ütles suursaadik Narinen.

Oivakeskuse juht Matti Saarelainen rõõmustab Narineni keskusesse tööleasumise üle. «Mul on väga hea meel, et saame enda tiimi kogenud diplomaadi, kellel on pikk kogemus rahvusvaheliste suhete areenil toimimisest ning ka suursaadiku tööst. Kirsti kogemus mängib olulist rolli oivakeskuse töö arendamisel,» sõnas Saarelainen.

Praeguse rahvusvaheliste suhete juht Juha Mustonen naaseb Soome välisministeeriumisse osakonna juhiks.

Helsingis 2017. aastal tööd alustanud oivakeskus on 17 riigi ning EL-i ja NATO ühine koostööplatvorm, mille eesmärk on strateegilisel tasandil analüüsida parimaid hübriidohtude kaitse- ja heidutusmeetmeid ning koordineerida liikmesriikide, EL-i ja NATO ametnikest ja ekspertidest koosnevate temaatiliste võrgustikke tööd. Oivakeskuse liikmeteks on teretulnud kõik EL-i ja/või NATO liikmesriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles