Iidne tamm saeti omaniku teadmata maha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolletav tammepuu.
Kolletav tammepuu. Foto: MARGUS ANSU/EMF

Saaremaal Saarekülas Tamme talu väravas kasvanud iidne, umbes 150 aastat vana tammepuu, mille järgi talu kunagi nime sai, võeti möödunud nädalal maha, ilma et omanikku oleks sellest teavitatud.

«Seda ma teadsin, et nad millalgi tulevad. Pool aastat tagasi oli jutt, et üks saarepuu, mis segab liini, võetakse maha. Eks nad ükspäev olid kohal ja võtsid selle puu maha, mis nad pidid maha võtma. Kõrval oli võetud veel oksi, mis võivad liini ohustada, ning «kingitusena» oli ka tamm maha võetud,» rääkis Saarte Häälele Tamme talu peremees Tõnu Pilvik.

Pilvik oletas, et see on Eesti Energia töö. Eesti Energia Jaotusvõrgu käidukorralduse juhtivspetsialist Hannes Roomet ütles, et Saarekülas soovis omanik saarepuude mahavõtmist, kuna need on liinidele ohtlikud.

«Käisime kohapeal olukorda hindamas, kärpisime liinilähedasi puuoksi ja leppisime kokku puude mahavõtmises,» rääkis Hannes Roomet.

Hooldustöid teevad Eesti Energia Jaotusvõrgu koostööpartnerid, kellega sõlmitud lepingud näevad ette kindlad kvaliteedinõuded. Nii ei tohi raietöid mingil juhul teha omanikuga kooskõlastamata, välja arvatud ohtliku olukorra korral.

Ta nentis, et nüüd on paraku tõepoolest lisaks saarepuudele maha võetud ka elektriliini poole kaldu kasvanud ja osaliselt pehkinud tamm, mis töid teinud koostööpartneri sõnul kujutanud endast elektriliinidele suuremat ohtu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles