Töötu saare naise hobi ajas Demjanovi elevile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Demjanov.
Dimitri Demjanov. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas tegutsevate eliitrestoranide Gloria ja Egoist omanik ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov on huvitatud koostööst Valjalas hobi korras sadu eksootilisi puu- ja köögivilju kasvatava Heli Kuusega.


«Tegemist on väga hea teemaga põhjamaade köögi uuteks arenguteks ja tippkokkade vajaduste rahuldamiseks igasuguste väikeste mikroroheliste taimede järele,» rääkis Demjanov Meie Maale.

Eelkõige näeb Demjanov koostööd Heli Kuusega erinevate saaduste kasvatamisel restoranide tarbeks. Nii leiaksid eksootilised taimed õige väljundi, sest turgu selleks jätkub. «Ta võiks taimi kasvatada mitte ainult uudishimust ja hobist, vaid motivatsiooniga, et sellest tõuseks tulu meile kõigile. Eeskätt temale endale,» ütles Demjanov.

Eesti Kulinaaria Instituudi asutajana oli ta valmis Kuuse kasvatatavate taimede kirjeldused üles riputama instituudi kodulehele. Milles täpselt koostöö Valjalas elava naisega võiks seisneda, on Demjanovi sõnul veel vara rääkida. «Norra, Rootsi, Taani ja Island otsivad väiketootjaid, kellelt saada huvitavaid ürte ja taimi, et end seeläbi teistest köökidest eristada,» nägi ta Heli Kuuse puhul head võimalust.

Kuusk kasvatab kodus selliseid eksootilisi asju nagu okra ehk söödav muskushibisk, kiwano ehk ogamelon, kinoa ehk kassinaeris, amarant ehk rebasehein, bataat ehk maguskartul, pudelkõrvits ehk vietnami kabatšokk, artišokk, pastinaak ehk aed-moorputk, mustjuur, paksoi ehk hiina lehtnaeris, komatsuna ehk sinep-lehtnaeris ning füüsal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles