ERR: reservväelased harjutasid riiklike objektide kaitset

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitseliit

Harju ja Tallinna kaitseliit korraldas täna sisekaitse kompaniide reservkogunemise, et harjutada Tallinnas ja Keilas riiklikult tähtsate objektide kaitset.

Õppuse stsenaariumi kohaselt sai kaitseliidu Tallinna maleva sisekaitsekompanii teada, et formeerimispunkti laskemoonalao ehk Sõle gümnaasiumi on hõivanud vaenlane, keda sealt välja lööma asuti, vahendab ERR Uudised.

Põhja-Tallinnas oli see esimene kord, kui linnaelanikud said täisvarustuses liduvatest ja paukpadrunitega plärtsutavatest sõduritest koduvideoid teha.

«Linnaosaspetsiifiliselt on kindlasti sadamad need, mis spetsiifilisi taktikaid sunnivad harjutama ja treenima,» ütles sisekaitsekompanii ülem leitnant Tanel Järvet, kelle sõnul on linnades tsiviilisikud peamine faktor, millega taktikalistes olukordades arvestada tuleb – seda nii sõja- kui kriisiajal.

Õppuste korraldaja oli kaitseliit, kuid osalesid hoopis kunagi kaitseväeteenistuse läbinud reservväelased – üle 30-aastased mehed, kes olid esimest korda kordusõppustel ja kes jäävadki nüüdsest peale sisekaitsekompanii hingekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles