Ülikool lubab esitada Hallikule tõendid tema vallandamise põhjustest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Hallik
Martin Hallik Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikool lubas esitada raamatukogu direktori kohalt ootamatult vallandatud Martin Hallikule tõendid, mille põhjal otsustati temaga töösuhe lõpetada.

«Kindlasti me vastame ta juristide kirjale,» ütles Tartu Ülikooli kommunikatsioonijuht Kristina Kurm BNS-ile.

Kolmapäeval vallandatud Hallik teatas reedel tehtud avalduses, et töösuhte lõpetamise aluseks oli tema endiste alluvate kaebus, mille sisu talle ei tutvustatud. Hallik lubas endiselt tööandjalt juristide abil välja nõuda tõendid, mille alusel teda süüdistatakse.

«Tõesti, ta oli siiani tutvunud põhjustega, aga mitte näinud tõendeid, dokumente, pabereid,» tunnistas Kurm viidates vallandamisele eelnenud vestlusele Halliku ja ülikooli juhtkonna vahel. «Aga talle oli antud väga täpne ülevaade, mis oli põhjus. Kirjeldati need asjad talle ümberjutustuse vormis ära. Ta teab küll, mis on süüdistuse sisu,» rääkis Kurm.

Ülikooli kommunikatsioonijuhi sõnul on Halliku juristide kiri jõudnud Tartu ülikooli, kuid ta ei osanud veel öelda, millal vastus teele pannakse.

Kurm ütles kolmapäeval vallandamisest teatades, et töösuhte lõpetamise põhjus oli «usalduse kaotus ja ebaväärikas käitumine». Ta märkis ka esmaspäeval BNS-iga vesteldes, et ülikool ei saa täpsemalt vallandamise põhjusi avada.

  • Loe lisaks:

Raamatukogu juhi kohalt vallandatud Hallik ei eitanud ahistamist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles