Eesti avas aukonsulaadi Ameerika Ühendriikides Atlantas

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Eesti lipud.
USA ja Eesti lipud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolmapäeval, 9. novembril avasid Eesti suursaadik USAs Marina Kaljurand ja peakonsul New Yorgis Sten Schwede Eesti aukonsulaadi Georgia osariigis Atlantas.

Eesti aukonsul Georgia konsulaarpiirkonnas on Aadu Allpere. Kokku on Georgia osariigis ametlikult esindatud 70 riiki üle kogu maailma. 

Suursaadik Marina Kaljurand rõhutas uue aukonsulaadi avamisel, et aukonsulid on Eesti-sugusele väikeriigile hindamatuks abiks majandus-ja kultuurissuhete arendamisel teiste riikidega ning inimestevaheliste kontaktide loomisel.

Suursaadik tänas Allperet tema pühendumuse eest Eesti tutvustamisel Ameerikas ning väljendas head meelt, et Eesti aukonsulite ringkond täieneb sedavõrd väärika liikmega.

Allpere sõnul on ta kogu oma täiskasvanuea jooksul püüdnud tõsta teadlikkust Eestist ning edendada igati suhteid Eestiga pärast riigi taasiseseisvumist.

Kuna Atlanta on USA kaguosa majanduslik keskus, siis loob see tema arvates suurepärased eeldused koostööks Eestiga. Allpere hinnangul on kõige suurema potentsiaaliga IT, biotehnoloogia-, kaitsetööstuse ja logistikasektor.

Aukonsul Aadu Allpere on sündinud 8. mail 1940. aastal Tallinnas ning suundus Ameerika Ühendriikidesse 9-aastaselt.

Allpere õppis ärikorraldust ja kaubandust Pennsylvania Ülikoolis ning ta on töötanud 30 aastat erinevatel positsioonidel Coca-Cola ettevõttes, olles ka firma Austria ja viie Ida-Euroopa riigi haru president.

Hetkel juhib ta jalahooldusele spetsialiseerinud tervisekeskust.

Eesti aukonsul Atlantas on olnud ühiskondlikult väga aktiivne, kuuludes mitmestesse organisatsioonidesse nagu Rotary Klubi, Atlanta Rahvusvaheliste Suhete Nõukogu ning teised rahvusvahelised ühendused, samuti on ta Eesti Üliõpilaste Seltsi liige.

Allpere on abielus ning kahe poja isa. Ta räägib eesti, inglise ja saksa keelt.

Georgia aukonsulaat asub aadressil Suite 100, 1865 High Trail, 30339, Atlanta. Aukonsuliga on võimalik võtta ühendust telefoni teel numbril (1 404) 806 7757 või e-maili teel aadressil aadu.allpere@mfa.ee.

Atlanta aukonsulaadi avamisega tõusis Eesti aukonsulaatide arv Ameerika Ühendriikides üheksani.

Selle nädala reedel avatakse Eesti aukonsulaat ka New Orleansis Louisiana osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles