Jõulud tõid Harjumaale varguste laine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Harjumaal tegutsesid jõulude ajal väga usinalt vargad, kes viisid tuhandete kroonide eest ära autorehve ja autodes leiduvat varandust ega jätnud riisumata kraami ka mitmetest kodudest.

Kahel autol viidi ära kõik rehvid. Laagri alevikus varastati ööl vastu 23. detsembrit Audi A8 neli ratast väärtuses 99 000 krooni, ööl vastu 28. detsembrit Viimsi vallas Laiakülas viidi rattad alt sõiduautolt BMW, millega saadi kahju 49 600 krooni.

Neljas autos käidi sees ja viidi sealt leitud väärtuslik kraam kaasa. Jõululaupäeval teatati politseile vargusest Harku vallas Tutermaa külas, kus oli Volvo veokitest varastatud automakk ja kütust. Vääna-Jõesuu külas oli sõiduautost Volkswagen Golf varastatud käekott, millega saadi kahju üle 9000 krooni.

Järgmisel päeval sai Saku vallas Juuliku külas Ford Transiti omanik teada, et tema kaubikust on varastatud DVD-mängija-teler ja automakk, mis maksid 32 000 krooni.

Nissi vallas Turba alevikus varastati ööl vastu 27. detsembrit sülearvuti, rahakott, arvutikõlarid, sõiduautost Opel viidi ära automakk, küljepeegel ja bassikõlar, kokku 20 000 krooni väärtuses.

Järgmisel öösel näpati Saue vallas Laagri alevikus sõiduautost Nissan binokkel, taskulamp ja kohver, millest ilmajäämisega said omanikud kahju 2 000 krooni.

27. detsembri varahommikul teatati politseile vargusest Saku vallas Metsanurme külas, kus sõiduautolt BMW viidi ära esipamper, vasakpoolne tahavaatepeegel, neli ukseliistu ja kaks küljekarpi. Politsei toimetas kahtlustatavatena osakonda 18-aastase Alari ja 18-aastase Urmase.

Maardus viidi aga ühest garaažist ära enam kui 22 000 krooni eest tööriistu ja autorehve.

Jõulupühade ajal varastati Kiili vallas Kangru külas 6000-kroonine sülearvuti; Keila vallas Klooga alevikus aga akudrell, ketaslõikur, tikksaag, lapsevanker, televiisor, videomakk, tungraud, pikendusjuhe ja ehitusföön, millega tekitati omanikele kahju 18 700 krooni.

Saku alevikus varastati suures koguses alkoholi ja toiduaineid, kokku umbes 4100 krooni eest. 26. detsembri pärastlõunal varastati Keila linnas 6500 krooni sularaha.

Jõelähtme vallas Loo alevikus viidi ära skänner, koopiamasin, akulaadijad, muusikakeskus, CD plaate, autokeemia ja puhastusvahendite pudeleid ja tööriistu. Varaline kahju on täpsustamisel.

Eile õhtul varastati Loksa linnas 4000-kroonine teler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles