Eesti toetab Palestiina laste kooliharidust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina lapsed Gaza sektoris vabadusvõitleja ümber.
Palestiina lapsed Gaza sektoris vabadusvõitleja ümber. Foto: SCANPIX

Välisministeerium toetab 50 000 euroga ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsiooni UNRWA haridusprojekti Palestiina aladel, mille eesmärk on tagada laste koolihariduse kättesaadavus Gaza sektoris.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Palestiina elanike humanitaarolukord keeruline - 70 protsenti inimestest vajab igapäevaseks eluks välist humanitaarabi.

«Tõsine probleem on laste koolihariduse kättesaadavus, sest koolid on tihti ülerahvastatud. Kooliealiste laste arvu pidev kasv ennustab olukorra halvenemist veelgi,» lisas ta.

UNRWA haridusprojekt Gaza sektoris on suunatud 213 000-le 1.-9. klassi õpilase haridustee parandamisele nii infrastruktuuri, klassisisustuste kui õppematerjalide muretsemise osas.

ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsioon Lähis-Idas (UNRWA) on alates 1950. aastast olnud enam kui 5 miljoni Palestiina põgeniku eestkõneleja ning abistaja Jordaanias, Liibanonis, Süürias ning okupeeritud Palestiina territooriumil. UNRWA tegevuste hulka kuulub hariduse, tervishoiu, toiduabi ja infrastruktuuri tagamine ning selle parandamine, toetades põgenikke nii töökohtade, väikelaenude kui humanitaarabiga.

UNRWA, mis sõltub peaaegu täielikult vabatahtlikest annetustest, andis septembris välja hädaabipalve, millega vajatakse kohe vähemalt 36 miljonit dollarit, et jätkata oma programmidega ka 2012. aastal.

Eesti on varem andnud humanitaarabi Palestiina omavalitsusele (1 miljon krooni) UNRWA kaudu 2009. aastal Gaza sektoris kannatanud elanikkonna abistamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles