PÖFFi filmid saabusid Tallinna

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul saabus lennukiga Eestisse osa Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali filme. Saatuse vingerpussi tõttu jäi aga just sellest saadetisest maha film «Superklassika», mis pidi täna ekraanile jõudma.

Täna saabunud filme oli kullerfirma TNT terminali vastu võtma tulnud ka PÖFFi korraldaja Tiina Lokk. Pärast pisukest otsimist selgus, et kuigi filmifestivali rahvale oli mitu pakki, oli Belgias Liege'is asuvasse lattu maha jäänud lisaks paarile teisele filmile just see film, mida täna plaaniti festivali toetajatele näidata.

Lokk tunnistas, et seda on ennegi juhtunud ning enamasti jäävadki seansid PÖFFi ajal ära just seetõttu, et film ei ole jõudnud Tallinna, kuigi nii festivali korraldaja kui ka TNT Tallinna osakond on omalt poolt kõik teinud. «Me püüame teha nii, et filmid ei saabuks Tallinna linastamise päeval, et säästa enda ja TNT kullerite närve, kuid tihti see ei õnnestu. Eriti kui filmi tuleb jagada teiste festivalidega,» sõnas Lokk.

Reedel algaval filmifestivalil linastub koos Just Filmi programmiga 250 täispikka mängu- ja dokumentaalfilmi, teist sama palju on lühifilme. Küsimusele, millist filmi soovitab festivali korraldaja kindlasti vaadata, vastas Lokk, et seda ei ütle ta enne festivali kindlasti, vaid küsib pärast PÖFFi, kas te need filmid vaatasite ära. «Ma proovisin tänavu tuttavate lastele mõnda filmi soovitada, aga kui olin jõudnud kavaga poole peale, siis selgus, et vaid mõnda neist filmidest ma ei soovitaks,» tõi ta näite. Lokk rõhutas, et iga film on prgrammi valitud mingi mõttega.

Tänavusest programmist rääkides ütles Lokk, et alati tasub vaadata võistlusprogrammi ja Screen Internationali kriitikute valitud filme. Ka soovitas ta Foorumi programmi filme, mida mõnel aastal on vaatajatel raske vaadata, aga tänavu mitte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles