Politseinike pussitaja sõimles vallavalitsuses

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallamaja.
Otepää vallamaja. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Otepääl politseinike noaga ründamise eel korraldas mõrvakatses kahtlustatav mees eelmisel nädalal skandaali kohalikus vallavalitsuses.

Otepää vallavalitsuses kostsid eelmisel nädalal valjuhäälsed sõimusõnad. Sõitlejaks oli sama 1948. aastal sündinud mees, kes eile sai tuntuks kahe politseiniku noaga ründamises.

Vallavanem Andres Visnapuu sõnul teab ta juhtunust vaid kolleegide kaudu, kuna ise sel hetkel vallamajas ei viibinud. «Tal oli minu teada probleem sellega, et tal võeti kodust elekter ära. Ta käis meil sotsiaalosakonnas,» ütles Visnapuu.

Et mees oma murele vallast kohe lahendust ei saanud, vallandas ta vallavanema sõnul verbaalselt oma viha vallamaja sekretäride peale, keda mees leti taga seistes lihtsalt sõimas.

«Et tegemist oli oma sõnakasutuse ja sõimamise poolelt Otepääl laialt tuntud inimesega, siis ei hakanud meie töötajad selle olukorra lahendamiseks politseid kohale kutsuma,» ütles vallavanem.

Mis oli põhjus, mis sundis kolmapäeval Otepääl jooksnud – tegu oli ümbruskonnas tuntud tervisejooksjaga – meest panema endale vööle pika noa, selgitab uurimine.

Et tänaval ehk avalikus kohas on külmrelva avalikult kandmine keelatud, hakkas see silma politseipatrullile, kes üritas neile varasemast tuttava mehega juttu teha. Politseinike üllatuseks pistis mees aga jooksu.

Järgnenud jälitamises ja rüseluses said kaks politseinikku noahoopidest vigastada. Ründaja tehti kahjutuks alles siis, kui tema tõkestamiseks oli talle teenistusrelvast jalgadesse lastud. Tõenäoliselt ootab ründajat ees süüdistus mõrvakatses, kuid enne kohtu ette astumist peab kohtu psühhiaatriline ekspertiis kinnitama, et mees tõepoolest süüdiv on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles