Keskerakond tahab kütuseaktsiisi uuesti siduda teehooldusega (9)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on teede hooldamiseks plaanitud kulutusi kokku tõmmatud kümnete miljonite eurode ulatuses.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on teede hooldamiseks plaanitud kulutusi kokku tõmmatud kümnete miljonite eurode ulatuses. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuni 2015. aastani kehtis Eestis just selline süsteem: kütuseaktsiisist kogutud rahast suunati kolm neljandikku otse teede hooldamise kuludeks. Neli aastat tagasi otsustas toona Reformierakonna juhitud valitsus, et kütuseaktsiisi summad tuleb teehoolduse kuludest eraldada. Keskerakond tahab valimistele minna lubadusega endine olukord taastada.

Kuna on selge, et kütuseaktsiisidest laekunud raha on paindlikult kasutatud ka mujale kui teede remontimiseks, tuleb peaministriparteil Keskerakonnal nüüd selleks, et nelja aasta tagune olukord taastada, kuskilt eelarveridadelt raha vähemaks võtta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles