Reid tuvastas, et lapsi veavad kooli risubussid (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirool. Foto on illustreeriv.
Bussirool. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

​Kaheksast kontrollitud bussist, millest seitse olid koolibussid, olid liiklemiseks ohutud ehk tehniliselt korras vaid kaks bussi – selline oli politsei ja maanteeameti kontrollreidi tulemus.

Ka bussijuhid ise tunnistasid, et paraku pannakse koolibussiliinile pahatihti just kõige vanemad ja tehniliselt kehvas seisus bussid, vahendas ERR.

Mitte töökorras turvavööd, lahtised bussiistmed, teibiga kinni kleebitud roolivõimu ohutuli, pidurisüsteemi rikkest märku andev ohutuli, ise avanev pagasiluuk on loetelu, mis maanteeameti töötajatele ja politseile kohe silma hakkasid.

Nädalapäevad tagasi postitati Harku valla elanike sotsiaalmeedia gruppi video koolibussist, mis Türisalu mäest alla sõites käitub autojuhtide keeles nagu kutsikas ehk bussi esimene osa tüürib põõsaste poole ja tagumine vastassuunda.

Atko vastas «Aktuaalse kaamera» päringule busside tehnilise seisukorra kohta vaid seda, et buss on läbinud edukalt tehnoülevaatuse, kuid esmaspäeval selgus, et bussil on kokku neli ohtlikku riket ja buss sai liikluskeelu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles