Sõjaväepolitseinikud harjutavad Nõmmel patrullimist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväepatrull Nõmmel 2010. aasta novembris.
Sõjaväepatrull Nõmmel 2010. aasta novembris. Foto: Nõmme linnaosa valitsus.

Põhja kaitseringkonna vahipataljon korraldab 22. ja 23. novembril Nõmmel sõjaväepolitsei kompanii kontrollharjutuse «Karujälg 3». Kokkuleppel linnaosavalitsusega harjutatakse patrullimist linnatingimustes.

Patrull liigub sõjaväepolitseiniku varustuses. Harjutuse käigus arvestatakse elanike rahu ja puutumatusega. Ajateenijad kannavad vööd kumminuia, tühja salvega püstoli ja käeraudadega. Laskemoona ja imitatsioonimoona kontrollharjutuse käigus ei kasutata.

Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul patrullivad kaitseväelased linnaosa palvel õppuse käigus parkides, pimedamates nurgatagustes ja võimalikes noorte kogunemiskohtades, et probleeme märgates saaksid nad kodanikena sekkuda või politseid teavitada.

Kontrollharjutuse raames liiguvad Nõmmel jalgsi- ja motoriseeritud patrullid. Õppuse käigus mängitakse ajateenijatele ette erinevaid olukorda - näiteks joobes kaitseväelased, liiklusõnnetus, avalikus kohas rahu rikkumine, vägivallatsemine -, kuid seda tehakse varjatult, et mitte häirida kohalikke elanikke.
 

Märksõnad

Tagasi üles