Presidendi kantselei taotleb 100 000 lisaeurot võõrustamiskuludeks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid ja Alexander Van der Belleniga
Kersti Kaljulaid ja Alexander Van der Belleniga Foto: Mattias Tammet, Vabariigi Presidendi Kantselei

Presidendi kantselei taotleb valitsuse reservist 100 000 euro eraldamist, et katta sel aastal toimunud kõrgete külaliste visiitide kulusid.

«Vajadus tuleneb Vabariigi Presidendile ja seekaudu ka kantseleile lisandunud kuludest kõrgetasemelistest sissetulevatest visiitidest. Seoses Eesti 100. juubeliaastaga ning ka äsja lõppenud Euroopa Liidu eesistumisega on Eesti välisriikide huviorbiidis ning paljud riigipead, valitsusjuhid ja kuninglikud perekonnad, keda on pikka aega Eestisse kutsutud, soovisid Eestit külastada just juubeliaastal. Eesti välispoliitiliste eesmärkide saavutamiseks on meie huvides need kõrgetasemelised visiidid vastu võtta,» öeldakse rahandusministeeriumist valitsuse istungile edastatud korralduse eelnõu seletuskirjas.

Rahandusministeerium koostas korralduse eelnõu ja seletuskirja presidendi kantselei taotluse alusel.

Samas tuuakse välja kõrgetasemelised visiidid, mida silmas peetakse.

«Käesoleva aasta sissetulevad visiidid on Hollandi kuninga riigivisiit, Itaalia presidendi riigivisiit, paavst Franciscuse visiit, Austria presidendi ametlik visiit, Islandi presidendi ametlik visiit ja Norra kroonprintsi ja printsessi ametlik visiit ning Rootsi kroonprintsessi ja printsi ametlik visiit. Eestit külastavad ka Wessexi krahv ja krahvinna ning XVIII Gaudeamuse avakontserdil Tartus osalesid Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson, Läti president Raimonds Vējonis, Poola president Andrzej Duda ja Soome president Sauli Niinistö,» seisab seletuskirjas.  

«Kulude katmine Vabariigi Presidendi Kantselei eelarvest ei ole võimalik, kuna tegemist on ettenägematu kuluga ja 2018. aastaks planeeritud sissetulevate visiitide eelarve 100 000 eurot on praeguseks hetkeks juba kasutatud,» lisatakse seletuskirjas.  

Presidendi kantselei 2018. aasta kogueelarve on nende kodulehe andmetel 4,893 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles