Äpid, mis aitavad hinge eest hoolt kanda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pauli väljak Vatikanis.
Peeter Pauli väljak Vatikanis. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus on sotsiaalmeedia toetaja ja agar kasutaja. Tal on Twitteris 17,8 miljonit ingliskeelse konto jälgijat. Lisaks on paavstil veel kaheksas keeles Twitteri kontod, sh araabiakeelne. Kuna paavst ja tehnoloogia astuvad ühte jalga, siis annab Arter ülevaate äppidest, mis aitavad ristiinimesel hingerahu leida, tarkust koguda ja hinge eest hoolt kanda.

Tõsi, paavst ise arvutit ei kasutavat, aga ega see siis takista sõna digiilmas levimist. Facebooki kontot tal ka pole. Samas, mullu pidas ta TED-kõne. Telerit ei vaatavat. Faksimasinat aga kasutavat hoogsalt.

Liiga vabameelsed Vatikanis sotsiaalmeediaga siiski ei olda. Vatikani religioosse elu osakond on andnud nunnadele juhised, mille kohaselt nad tohivad kasutada Facebooki või Twitterit ning lugeda internetist uudiseid, kuid seda tuleb teha diskreetselt ja ettevaatlikult. Sündsal moel ja sündsas mahus.

Paavsti konto Twitteris on @Pontifex. Franciscus on teine paavst, kel on Twitteri konto.

Sõnumid paavstilt

(Google Play: Messages from the Pope)

Paavsti sõnumid on katoliiklaste tarbeks loodud rakendus, mis teavitab kasutajat iga kord, kui püha isa saadab maailmale sõnumi. Samuti saab äpi kaudu paavstile sõnumi saata. Ei tea küll, kas ja mis kujul paavst vastama peaks, aga vähemalt sõnumi saab teele panna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles