Politsei ei võtnud Klandorfi redeliga mehe pärast tehtud kuriteoteadet menetlusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf
Kalle Klandorf Foto: Mihkel Maripuu

Politsei ei alustanud AS Eesti Meedia peale tehtud kuriteoteate osas väärteomenetlust.

31. augustil viis Postimehe reporter läbi ajakirjandusliku eksperimendi, et testida kui lihtne on ehitajaks maskeerunud ajakirjanikul pääseda sisse erinevatesse asutustesse. Ajakirjanikul õnnestus pääseda jalutama kuute asutusse, näiteks Tallinna lennujaama, EAS-i ja keskkonnaameti ruumidesse. Muu hulgas testiti ka Tallinna linnavalitsuse turvalisust ja see ajas pealinna juhtidel harja punaseks.

Umbes neli tundi pärast linnavalitsuse külastust ilmus uudisteportaalis Delfi lugu pealkirjaga «Eesti Meedia töötaja tungis linnavalitsusse. Pettuse ilmnedes saadeti ta minema». Abilinnapea Kalle Klandorf rääkis lutikate paigaldamisest ning mõned päevad hiljem tegi linn politseisse avalduse. 

Kesklinna jaoskonna juhtivuurija Inna Toater ütles täna, et antud väärteomenetlust ei alustatud, kuna puudub süüteokoosseis. 

Ka Soome rahvusringhääling Yle tegi sel suvel eksperimendi, mille käigus pandi proovile, kui lihtne on ehitajaks maskeerunud ajakirjanikul pääseda sisse riigiasutustesse. Yle katse paljastas Soome riigiasutuste turvasüsteemide puudujäägid, sest külastatud 11 objektist kümnesse anti kergekäeliselt ligipääs redeli ning tunkedega ajakirjanikule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles