Anvelt: hirmutamise võtted on kõige odavam valimisplatvorm (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe otsesaates siseminister Andres Anvelt
Postimehe otsesaates siseminister Andres Anvelt Foto: Erik Prozes

Siseminister Andres Anvelt ütles ETV «Esimeses stuudios», et migratsioonihirmul, mis Eestis üles köeti, polnud alust ja see on tänaseks kadunud. 

«Kahjuks needsamad hirmutamise võtted on kõige odavam valimisplatvorm - sa ei pea looma mingeid keerulisi inimestele mitte väga lihtsalt arusaadavaid majandusmudeleid, kuhu me tahame liikuda, mingeid valimismudeleid, sa lihtsalt hirmutad inimesed ära pealiskaudse infoga. See on lihtsalt väga mugav ja me näeme seda üle kogu Euroopa,» kommenteeris Anvelt Eestis põgenike saabumisega seonduva paanika õhutamist. 

«Ma ise arvan ja näen seda, et Eesti rahvas on rahulik ja ei võta seda asja mingisuguse suure paanikana. Alguses on kõik uus ehmatav - kunagi me kartsime eurot ja ma ei tea, mida veel,» rääkis ta. «Kui vaatame asjale otsa ja näeme seda, et me ei saa ju tegelikult Euroopa Liiduta. Uskumus, et kui oleksime väljaspool Euroopa Liitu, siis me saaksime oma piirid ära katta... Teate, ma tahan öelda seda paljudele nendele, kes usuvad sellesse teooriasse, siis kõige suurem võit nendele, kes mahitavad sedasama ebaseaduslikku rännet, on see, kui Euroopa laguneks tükkideks. Väikest tükki ükshaaval endale haarata on palju lihtsam, kui seda suurt poolemiljardilist inimühiskonda.»

Anvelt ütles, et oleme demokraatlik ühiskond, kus ei saagi eksisteerida vaid üks info, mis tuleb valitsusest. «Migratsioonihirm on väga mitmekülgne ja valitsus saab ainult seletada ja seletada,» lisas ta.

Kvoodipõgenikke on Anvelti sõnul Eestisse jäänud pooled, 206 vastu võetud inimesest on lahkunud 103. Kohtu otsusega on Saksamaalt tagasi toodud 9 inimest. ​

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles