Riikoja: Randjärv näitab, et tema sõnad eetikast ei ole tõsiseltvõetavad (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Riikoja.
Hindrek Riikoja. Foto: Postimees.ee

Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja sõnul näitab reformierakondlane Laine Randjärv riigikogu liikme lahkumishüvitist vastu võttes, et kogu tema poliitikukarjääri jooksul väljaöeldud sõnad eetilisusest ning riigi ja rahva peale mõtlemisest ei ole tõsiseltvõetavad.

Riikoja ütles täna Kuku raadio saates «Muuli ja Riikoja», et ajakirjanikud ei väljenda pahameelt Randjärve lahkumishüvitise pärast mitte sellepärast, et riigikogu liikmetele on selline hüvitis ette nähtud, kuna selle olemasolust on kõik juba ammu teadlikud.

Tema sõnul tekitab pahameelt see, et hüvitise puhul üritatakse kasutada JOKK-skeemi.  «Hüvitis ei ole selleks mõeldud, nagu Randjärve puhul, see on hüvitise ebaotstarbekas kasutamine.

Riikoja sõnul teadis Randjärv juba Eesti Kontserdi juhi ametikohale kandideerides, et tööle tuleb asuda 1. veebruarist 2019. «Kui Randjärv osutus valituks, hakkas ta vaatama, kuidas tal õnnestuks saada pisut enam kui 20 000 eurot siiski kätte. Läks paluma ja ütles, et ehk te olete ikka nii kenad ja ootate kuu aega. Hüvitus ei ole selleks mõeldud, Laine Randjärv läheb riigi palgalt edasi riigi palgale.  Näiteks kui sa lahkud riigikogust sellepärast, et sa lähed ministriks, siis sa ei saa seda hüvitist,» ütles Riikoja.

Ta lisas, et kui riigikogu liikmele uue töö leidmise ajaks 26 aastat tagasi hüvitis kehtestati, ei mõelnud need saadikud ilmselt selle peale, et inimesed võivad hakata süsteemi kuritarvitama.

«Kuidas Randjärv käitub, on selle praktika halb näide. Loomulikult ei ole see kuidagi seadusevastane, aga see on ebaeetiline,» ütles Riikoja.

Isamaasse kuuluv riigikogu liige Kalle Muuli märkis selle peale, et lisaks Randjärvele võib olla riigikogus teisigi saadikuid, kellel on riigikogust lahkumise järel töökoht juba olemas.

Riikoja märkis selle peale, et ka need saadikud võiksid mõelda selle peale, et nad ei peaks hüvitist saama.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles