Saaremaa kalurid said suvel erakordseid ahvenasaake

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvenad.
Ahvenad. Foto: Henn Soodla

Saaremaa kaluritel olid suvel käed-jalad kuhjaga tööd täis, et tuua merest välja ahvenasaagid, mille sarnaseid ka vanemad kalamehed ei mäleta aastakümneid, kirjutab Saarte Hääl.

«200–300 kilo. Iga jumala päev! Harva, kui oli alla 100 kilo kala mõrdades,» ütles suviste saakide kohta kutseline kalur Priit Rahnel. Ta püüdis Vätta poolsaare ja Kasti lahe vetes nelja mõrraga ja tõusis oma saakidega üheks edukamaks kaluriks.

«Saarlaste saagid on oluliselt suurenenud,» tõdes maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome. Kui möödunud aasta juulis püüti ministeeriumi andmeil Saaremaal välja 18,4 tonni ja augustis 25,5 ahvenat, siis sel aastal juulis 30,29 tonni ja augustis 43,61 tonni.

Aastakümneid kala püüdev Vello Salong ütleb, et «nii suuri ahvenasaake ja head kokkuostuhinda pole olnud vene ajast saadik». Varasematel aastatel on kevadel ahvenakilo eest kokkuostus makstud ka vaid 80 senti. Sel aastal oli kilohind 2–2,5 eurot ning suve jooksul hind ei langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles