Laine Randjärvest ei saa Eesti Kontserdi juhti (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv.
Laine Randjärv. Foto: Margus Ansu

Eesti Kontserdi nõukogu otsustas hääletusel mitte anda nõukogu esimees Indrek Laulule volitust Randjärvega töölepingu sõlmimiseks.

Kultuuriministeeriumi muusikanõuniku Madli-Liis Partsi sõnul kujunes probleemiks, et Randjärv pidi tööle asuma 1. veebruarist, aga tegelikult soovis ta tööle asuda kaks kuud hiljem. «Konkursi ajal ei olnud teadmist, et ta ei saa tööle asuda 1. veebruaril. Ta ei öelnud seda meile vestlusvoorus. Ja tegelikult konkursijärgselt muutus see info kaks korda. See oli väga eksitav,» ütles nõukogu liige, kultuuriministeeriumi muusikanõunik Madli-Liis Parts.

Parts lisas pärast nõupidamist, et arutelu kestis kaua. «Konkursi ajal ja pärast konkurssi oli meie käsutuses natukene eksitavat infot, mis siis kulmineerus sellega, et me ei saa sellistel tingimustel lepingut sõlmida,» ütles ta.

«Vestluse ajal oli mõistmine, et ta asub tööle veebruaris. Pärast konkursi tulemuste väljakuulutamist ütles ta ootamatult, et asub tööle märtsis. Ja siis hiljem kuulsime meedia vahendusel hoopis, et saab ametisse asuda aprillis,» selgitas Parts. 

Kuigi Randjärv teatas pärast meedias plahvatanud skandaali lakooniliselt, et on siiski nõus tööle asuma Eesti Kontserti nõukogule sobival ajal, loobus Eesti Kontsert Randjärvega koostööst.

«Nii ei saa. Eesti Kontsert lähtub sellest, et tehtaks parimaid otsuseid, aga kui inimese poolt eksitav info koguaeg muutub, siis ei saa nii edasi minna,» selgitas Parts sündmuste käiku.

Parts ütles, et nõukogu otsus polnud ühehäälne, kuid seda, kuidas hääled täpselt jagunesid, ta ei avaldanud.

Eesti Kontserdi juhi leidmiseks korraldatakse uus konkurss. «Järgmisel koosolekul arutame läbi detailid uue konkursi läbiviimiseks. See on avatud kõigile ja ootame ära järgmise nõukogu,» ütles Parts.

Postimees kirjutas 20. septembril, et Eesti Kontserdi juhtimisega viivitamine tooks Randjärvele 20 888 euro suuruse riigikogulase hüvitise. Kui tema volitused lõppeks seoses riigiametisse asumisega, jääks ta hüvitisest ilma. 

Et Eesti Kontserdi meeskonnas oleks ta pidanud tööle asuma 2019. aasta veebruaris ning riigikogu koosseis lõpetab märtsis – ning korraga Toompea saalis ning riigi sihtasutuse juhi kohal olla ei saa –, teatas ta, et on parlamendis tööl riigikogu koosseisu lõpuni. 

«Ei ole siin mingit muud trikki – üks töö lõppeb ära ja teine algab,» sõnas Randjärv toona. Üks «trikk» siiski on. Nimelt on oluline vahe riigikogu liikme hüvitises. 

Sihtasutuse Eesti Kontsert nõukogusse kuuluvad esimees Indrek Laul, Margus Pärtlas, Tea Varrak, Marika Tuusis ja Madli-Liis Parts. Eesti Kontserdi praeguse juhatuse liikme Jüri Leiteni ametiaeg lõppeb tuleva aasta algul ning uueks ametiajaks ta ei kandideerinud. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles