Vangla teenistuskoer ründas pooleteistaastast poissi (12)

Irina Kablukova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleteistaastane laps pääses teenistuskoera rünnakust vaid punase plekiga näol.
Pooleteistaastane laps pääses teenistuskoera rünnakust vaid punase plekiga näol. Foto: Erakogu

Viru vangla teenistuskoer ründas pooleteistaastast poissi, kes läks koos emaga külastama vanglas karistust kandvat isa.

Lapse ema Kristina rääkis, et laps sai tõsise psühhotrauma ning praegu on raske öelda, kuidas see võib mõjuda tema tervisele tulevikus. Praegu kaalub ema kohtusse pöördumist ja kopsaka kompensatsiooni nõudmist.

Kristina pöördus Rus.Postimees.ee poole, sest ei tea täpselt, mida teha. Olukord, millesse ta koos lapsega vanglas sattus, ei anna talle tänaseni rahu. Asi pole ainult seal üle elatud hirmus, vaid solvumises Viru vangla juhtkonna peale, kes esiteks ei suutnud sellist olukorda ära hoida, teiseks aga ei vabandanud nende ees ja keeldus andmast tõendit selle kohta, et laps langes teenistuskoera rünnaku ohvriks.

Juhtum leidis aset 18. oktoobril, kui Kristina läks koos pooleteistaastase poja Nikitaga külastama Viru vanglas karistust kandvat meest ja poja isa. Kell 10.20 sisenesid nad vanglasse, kell 11 viidi nad ülevaatusele. «Laps istus mu süles ja vaatas, kaasa võetud mänguautot. Koerajuht laskis koera rihma otsast lahti ja andis käsu: otsi. Koer nuusutas mu kotti, avas lõua ja viskus lapse näo suunas. Ma lõin koera jalaga, et teda lapsest eemale ajada ja ta hakkas minu peale lõrisema. Siis haaras koerajuht tal turjast kinni ja tiris meist eemale,» rääkis Kristina.

Tema sõnul viidi nad kohe medõe juurde kontrolli, kuid too keeldus igasugusest hinnangust. «Keegi isegi ei vabandanud. Pooleteistaastasel Nikital on nüüd kulm kriimustatud, hammustuse jälg ja suur hirm koerte ees. Me mehega kavatseme kohtusse pöörduda ja nõuda kompensatsiooniks 50 000 eurot,» lisas Kristina.

Foto järgi otsustades Nikital vedas ning koer ei kriimustaud ta nägu veriseks. Ema kinnitab, et poiss sai siiski raske psühholoogilise trauma.

Rus.Postimees.ee pöördus justiitsministeeriumi poole, kust kinnitati, et niisugune asi tõepoolest juhtus. Koer olevat teinud järsu liigutuse lapse näo suunas ja tõepoolest võis tabada teda kulmu piirkonda.

Ministeeriumi pressiesindaja rõhutas, et koerajuht tõmbas koera kohe emale ja teatas juhtunust oma kolleegidele. «Koerajuht vabandas külastajate ees ja külastaja viidi koos lapsega medpunkti,» ütles ta.

Lapsel tuvastati kulmu piirkonnas umbes ruutsentimeetrine punane laik, kriimustust ega haava polevat seal olnud. Läbivaatuse ajal olevat laps olnud rahulik ja heatujuline ning pärast seda lubati ta koos emaga kohtumisele. Kuna ema nõudis ka kohtuist vangla administratsiooniga, siis lähiajal arutatakse juhtunu koos temaga läbi.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles