Linn jagab tänavu kirikute remondiks ligi miljon eurot

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavalitsus on sel aastal toetanud kirikute restaureerimist enam kui 800 000 krooniga, aasta lõpuks võib see summa ulatuda miljonini.

Tallinna linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Duboviku sõnul on vahepeal peatunud Kirikurenessansi programm uuesti käima läinud. «Tallinna Kirikurenessanss algatati tegelikult juba 2001. aastal. Kahjuks jäi see 2010. aastal vahepeal seisma, aga möödunud aastal suutsime selle programmi taaskäivitada. Praegu külastame koos volikogu esimehe ja abilinnapeaga neid kirikuid, mis said linna toetust. Samuti vaatame neid kirikuid, mis ootavad toetust järgmisel aastal. Selle aasta tulemused on väga head. Nägime seda, kui palju on juba restaureeritud, aga nägime ka seda, kui palju on  veel vaja teha. Ma loodan, et meie linnavalitsus jätkab kirikurenessanssi,» ütles Dubovik.

Volikogu esimees Mihhail Kõlvart ütles, et linnajuhid vaatasid üle, kuhu on eelarve raha kulunud. «Samuti tegime plaane, et mida järgmisel eelarveaastal ära saaks teha,» lausus Kõlvart.

«Tallinna selle aasta eelarves on kirikute restaureerimise toetus suurusjärgus miljon eurot. Me oleme aidanud korda teha päris olulisel määral nii kesklinnas kui ka kaugemal asuvaid sakraalehitisi. Ma usun, et iga riigi jaoks on kirikud oluline kultuuri osa ja oluline vaatamisväärsus turistidele. Mul on hea meel, et linn on võtnud selle suuna ja toetab kirikute restaureerimist ja nii ka ühelt poolt meie kultuuripärandi säilimist ja teiselt poolt võimalikult laiaulatuslikku eksponeerimist,» rääkis abilinnapea Andrei Novikov.

Sel aastal said eelarvest remondiraha kümme kirikut.

Rahaeraldused kirikutele

Kaarli kirik - 65 000 eurot

Toomkirik - 10762 eurot

Kopli Püha Nikolai kirik - 99 606 eurot

Peeteli kirik - 205 840 eurot

Kibuvitsa tänava vanausuliste palvela - 34 135 eurot

Kaasani kirik - 186 104 eurot

Jaani Seegi kirik - 3000 eurot

Oleviste kirik 7632 - eurot

Pühavaimu kirik - 16 840 eurot

Jaani kirik - 80 000 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles