Valitsus harjutas õppusel kriisiolukorra lahendamist (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Sander Ilvest

Valitsus harjutas täna toimunud õppusel julgeolekulise kriisiolukorra lahendamist ja otsuste langetamise protsessi.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on regulaarselt toimuvate õppuste läbiviimine vajalik valitsuse kriisiaegse tegutsemise harjutamiseks. Ratas ütles, et Eesti julgeoleku tagamiseks on oluline, et valitsus suudaks ka kriisiolukordades kiiresti ja konstruktiivselt reageerida.

«Õppus kinnitas valitsuse kui terviku ja ministrite võimet väga keerulistes julgeolekut puudutavates küsimustes vajalikke otsuseid langetada. Kuigi Eesti riigile puudub täna sõjaline oht, on valitsuse tasemel regulaarsete õppuste korraldamine vajalik,» ütles Ratas valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel.

Peaministri sõnul on tänapäevased julgeolekukriisid mitmetahulised, hõlmates nii diplomaatilisi, sõjalisi, kommunikatiivseid kui majanduslikke meetmeid ja nende koosmõjudega arvestamist.

«Kõikvõimalike kriiside tulemusliku lahenduse eelduseks on ametkondade vaheline ladus koostöö,» sõnas ta. «Mul on hea meel tõdeda, et meie asutused on oma töös väga professionaalsed ja suudavad pakkuda poliitilisele juhtimistasandile piisaval hulgal teavet informeeritud otsuste tegemiseks.»

Valitsusliikmetele korraldatavad harjutava iseloomuga õppused on pikalt ette plaanitud ja viimastel aastatel väljakujunenud rutiinne praktika.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles