Inglismaalt välkõppusele saabunud mees: sain kutse ja sõitsin kohe Eestisse (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased mullusel välkõppusel Okas 2017.
Reservväelased mullusel välkõppusel Okas 2017. Foto: Raul Mee

Kui äsja lõppenud välkõppusele Okas 2018 jätsid paljud reservväelased tulemata, siis kapral Igor Ahmedovile oli osavõtt täiesti enesestmõistetav, ehkki mees elab praegu Inglismaal.

Igor Ahmedov rääkis «Ringvaates», et ta luges Postimehest valitsuse otsusest kutsuda kokku välkõppus. Ta kirjutas Facebooki grupis oma endistele teenistuskaaslastele. Kui nende mobiilidesse saabus õppuste kohta lühisõnum, siis Igori Inglise numbrile seda ei tulnud.

«Aga läksin sisse eesti.ee-le ja nägin, et seal on kutse olemas. Et tuleb minna,» rääkis Igor.

Kapral märkis, et ta ei teadnud täpselt, millise aja jooksul tuleb õppustele ilmuda, sest sõnumis oli märgitud «viivitamatult». «Kuna see oli «viivitamatult», siis mul polnud võimalust. Aga tänu logistikapataljonile tuli õhtul e-mail, öeldi, et võib ka homme tulla. Siis ma vaatasingi, et  lennukipiletid on homme olemas, siis ma tulen kohale,» meenutas Igor.

Küsimusele, kas ei tekkinud mõtet õppustest kõrvale viilida, tunnistas Igor, et korraks ikka tekkis. «Aga kui riik kutsus, siis jõuame kohale,» lisas ta.

Ämaris lõppes laupäeval välkõppus Okas 2018, valitsus kutsus kogunemisele toetuse väejuhatuse 51. logistikapataljoni reservüksuse 1248 reservisti, kellest jättis tulemata sadakond kutsutut.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles