Patarei pannakse müüki järgmise aasta alguses (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei vangla.
Patarei vangla. Foto: Eero Vabamägi

Kevadel võttis valitsus vastu otsuse, et Kalaranna fort ehk Patarei tuleb enampakkumisel maha müüa, siiani pole müüki veel välja kuulutatud.

Toona räägiti, et enampakkumisega võiks alustada sügisel, kuid siiani pole kavandatavast oksjonist midagi kuulda olnud. Asja võis pidurdada ka riigihalduse ministri vahetumine.

Nüüd öeldi Postimehele Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsist (RKAS), et Patarei oksjon on endiselt plaanis. «Täna koostatakse müügitingimusi ning valmistatakse ette müügiprotsessi. Loodame kokkulepetele jõuda lähimal ajal ning müügiga alustada järgmise aasta esimeses kvartalis,» kinnitas RKASi kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper.

Valitsus tutvustas kevadel müügiplaani avalikkusele kui «Patarei kordategemist koos erasektoriga». Hinnanguliselt kulub kogu kompleksi korrastamiseks 70-80 miljonit eurot ning uuel omanikul on korrastustöödeks aega kuus aastat. Selle aja jooksul peab ta rajama ka mereäärse promenaadi.

Patarei müügi vastu on muinsuskaitseorganisatsioonid, kes leiavad, et fordi müümine erainvestorile pole õige. Kardetakse ka seda, et uus omanik võib realiseerida Patarei detailplaneeringu selle osa, mis lubab ehitada fordi kõrvale uusi hooneid. «Uute majade müügist saadud kiire tulu pannakse taskusse ning ajalooline fort jäetakse pankrotipessa lagunema,» on müügi vastaste üks argumente.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles