Vene saadik kaotas kuu aega 45-eurose pensioniga elades kuus kilo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saratovi oblasti saadik Nikolai Bondarenko.
Saratovi oblasti saadik Nikolai Bondarenko. Foto: Denis Tõrin / TASS / Scanpix

Venemaa Kommunistliku Partei Saratovi oblasti saadik kaotas kuu aega 45 euroga elades kuus kilo ja nimetas olematut pensionimäära genotsiidiks.

Saratovi oblasti häälekas saadik Nikolai Bondarenko tahtis oma eksperimendiga lükata ümber kohaliku tööameti ametniku väite, et 3500 rubla (45 euro) suurune pension on piisav pensionäride minimaalsete füsioloogiliste vajaduste rahuldamiseks.

Saratovi oblasti pension oli augustis 7176 rubla (umbes 90 eurot), statistikute hinnangul maksis minimaalne kuu toidukorv aga poole vähem.

Bondarenko, kes proovis eksperimendi korras kuu aega miinimumpensioniga elada, kaotas 30 päevaga kehakaalust kuus kilogrammi.

«Seda poliitikat ei saa nimetada millekski muuks kui genotsiidiks,» lausus Bondarenko. «Pole õige nimetada seda eksperimendiks, sest see on tavalisus kümnetele miljonitele inimestele, kes elavad sügavas vaesuses.»

Saadik kutsus üles tõstma riiki miinimumpalka 20 000 rublani (261 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles