Pikki juukseid narrinud mees sai karistuseks noaga kubemesse (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees lõi oma ema taskunoaga.
Mees lõi oma ema taskunoaga. Foto: TH /

Möödunud suvel tekkis ühes Tallinna korteris kahe mehe vahel sõnelus, mille tagajärjel pussitati kannatanut vähemalt kuuel korral kehapiirkonda, kaasaarvatud kubemesse.

Süüdistuse järgi võtsid kaks meest ühel suveõhtul korteris viina, kui kannatanu asus koosviibimise ajal Vladimir Bulgakovit pikkade juuste pärast mõnitama. Pärast seda, kui kannatanu oli teatanud Bulgakovile, et «pikki juukseid kannavad ainult peded», haaras ta mehel juustest kinni ning sakutas teda jõuliselt.

Et aga Bulgakovile seesugune alandus ei istunud, haaras ta taskust liigendnoa ning lubas kannatanu ära tappa. Bulgakov pussitas mõnitajat vähemalt kuuel korral, lüües teda muu hulgas kubemesse ja rindu. Rünnaku tagajärjel tekitas Bulgakov kannatanule eluohtlikke tervisekahjustusi, mis ilma arstiabita oleks võinud lõppeda surmaga.

41-aastane Bulgakov sai süüdistuse provotseeritud tapmiskatses ning talle mõisteti läinud kuul kokkuleppemenetluses karistuseks kaks aastat vangistust, millest koheselt kuulub ärakandmisele neli kuud. Koheselt ärakantava karistusaja hulka arvatakse eelvangistuses viibitud aeg, lugedes koheselt ärakantava karistuse alguseks 21. juuli 2018, mil Vladimir Bulgakov oli kahtlustatavana kinni peetud. Ülejäänud aega ei pöörata täitmisele, kui Bulgakov ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu.

Samuti tuleb süüdistataval tasuda menetluskulusid kogusummas 3858.- eurot, mis tuleb ära maksta 12 kuu jooksul alates kohtuotsuse jõustumisest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles