Fotod: täna avati pidulikult uus Tallinna vangla (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Rae vallas, Tallinna lähistel asuvas Soodevahe külas pidulikult uus Tallinna vangla, mis alustab tööd detsembris.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul tagab uus Tallinna vangla ühiskonna turvalisuse. «Uue Tallinna vangla valmimisega on astutud oluline etapp vanglateenistuse arengus, kus kõik Eesti vanglad on kaasaegsed ja turvalised. Uutes, avaramates ning turvalistes ruumides on ka vanglatöötajatel suurem võimalus kinnipeetavaid seadusekuulekale käitumisele suunata,» lisas Reinsalu.

Avamisürituse käigus pühitseti sisse vangla kabel ning õnnistati kogu kinnipidamisasutust.

Uude Tallinna vanglasse on kavandatud kokku 1208 vanglakohta, millest 512 kambrit mees- ja 92 kambrit naisvangidele. Vanglakompleksi kuulub ka avavangla, milles on kohti sajale vangile. Uude Tallinna vanglasse tuuakse Tartu vanglast üle ka emade-laste osakond, mis on mõeldud naissoost kinnipeetavatele ja nende kuni kolme-aastastele lastele.

Eestis on kokku kolm vanglat: 2002. aastal avatud Tartu vangla, 2008. aastal avatud Viru vangla ning nüüd ka uus Tallinna vangla. Kolimise järel suletakse praegused Magasini tänaval asuvad vanglahooned ning Maardus asuv avavangla.

19. novembri seisuga on Eesti vanglates kokku 2613 vangi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles