Teehooldaja: kui liiklust pole, siis libedustõrje ei toimi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahk
Sahk Foto: Postimees.ee

Sellest hooajast suureneb Saaremaal 126 kilomeetri võrra nende teede hulk, millele hakkavad kehtima kõrgemad hooldetasemed, kirjutab Saarte Hääl.

Maanteeameti Lääne regiooni hooldusvaldkonna juht Hannes Vaidla ütles, et lumetõrjel võib pingutada palju tahad, aga füüsikareeglite vastu ei saa.

«Võime panna soola neli korda rohkem, aga kui liiklust teel ei ole, siis libedustõrje toimima ei hakka. Teel peab sõitma ööpäevas vähemalt 250 autot, siis hakkab mahapuistatud kloriid tööle,» selgitas ta.

Aasta tagasi määrati talvine tase 2 ehk tee puhastamine libedusest 8 ja lumest 12 tunni jooksul teelõikudele, kus keskmine liiklussagedus on 500 autot ööpäevas. See tähendab regulaarset libedustõrjet ning enamasti on sõidujäljed lume- ja jäävabad. Kuid edaspidi algab talvine tase 2 juba alates liiklussagedusest 250 autot ööpäevas. Saaremaal suureneb selle taseme teede hulk 53 km kilomeetri võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles