Mikser: tegu on agressiooniga Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välsiminister Sven Mikser.
Välsiminister Sven Mikser. Foto: Konstantin Sednev

Eesti, Läti ja Leedu välisministrid on Venemaa rünnaku Ukraina mereväealuste vastu Kertši väinas üheselt hukka mõistnud. 

Eesti välisminister Sven Mikser teatas õhtul, et Eesti kutsub Venemaad üles seda rünnakut koheselt lõpetama, vabastama laevad ning võimaldama neil takistamatult liikuda Ukraina sadamatesse. «Tegemist on Venemaa poolse teadliku pingete eskaleerimisega, rahvusvahelise õiguse jõhkra rikkumisega ning agressiooniga Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu.»

Leedu välisminister: tegevus õõnestab kogu piirkonna julgeolekut

Leedu välisminister Linas Linkevičius mõistis Venemaa tegevuse Ukraina laevade suhtes Mustal ja Aasovi merel hukka, nimetades seda õigusrikkumiseks. «Me mõistame otsustavalt hukka Venemaa ülemineku Kertši väina füüsilisele blokeerimisele ja Ukraina laeva rammimise,» kirjutas minister Twitteris. «Seda ei saa kvalifitseerida kuidagi teisiti kui agressiooniakti ning veel üht rahvusvahelise mereõiguse rikkumist. Seesugune tegevus õõnestab kogu piirkonna julgeolekut,» lisas ta. 

Läti välisminister: Venemaa peab astuma samme olukorra deeskaleerimiseks

Läti välisministri Edgars Rinkēvičsi sõnul rikkus Venemaa pühapäeval Kertši väinas rahvusvahelist õigust.  «Jälgin tähelepanelikult häirivaid uudiseid Aasovi merelt. Merevedude blokeerimine Kertši väina kaudu ja Ukraina mereväe ründamine on Venemaa poolt selge rahvusvahelise õiguse rikkumine, mille rahvusvaheline üldsus peab hukka mõistma,» kirjutas minister Twitteris.

«Venemaa peab astuma samme olukorra deeskaleerimiseks,» lisas ta.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles