Tsahkna: julgeolekuolukord nõuab poliitmängude lõpetamist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Ints Kalnins / Reuters

Erakonna Eesti 200 poliitik Margus Tsahkna kutsus valitsust ühtsena kokku hoidma ning hoiduma praegu valitsuse kukutamisest.

«Olukorras, kus Venemaa korraldab täiemõõtmelisi mereblokaade ja rünnatakse Ukraina sõjalaevu, ei tohiks me raisata aega ja kukutada omaenda valitsust ühe abstraktse ÜRO raamistiku allkirjastamise pärast,» ütles riigikogu liige ja endine kaitseminister Tsahkna pressiteate vahendusel.

«Vastupidiselt sellele, mida praegu Toompeal skandeeritakse, siis tegelikult ei kujuta immigratsioon endast eksistentsiaalset ohtu Eesti Vabariigile. Viimased sündmused tõestavad taas, et oht suveräänsele ja iseseisvale Eesti riigile pärineb idast. Valitsuserakonnad peavad kohe lõpetama päevapoliitilise kakluse ning selle pseudo-valitsuskriisi ära lõpetama,» ütles Tsahkna.

Tsahkna hinnangul on Toompeal esmaspäeval toimuv Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kokku kutsutud meeleavaldus põhjendamatutele hirmudele üles ehitatud populism. «Rahva teadlik lõhestamine poliitmängude raames oma võimaliku populaarsuse tõstmiseks on mäng meie riigi julgeolekuga. Eesti vajab valitsuskriisi asemel toimivat valitsust ning selgeid välispoliitilisi sõnumeid meie liitlastele. See tähendab, et nii võimu- kui opositsioonierakondade poliitikud tõstavad meie riigi julgeoleku huvid kõrgemale erakondlikest. On kõigi erakondade ühine vastutus, et Eesti tuleks sellest kriisist kiiresti välja,» rõhutas Tsahkna.

«Kolm kuud enne valimisi ollakse nõus kõike tegema, et tõsta oma populaarsust. Seepärast vajab Eesti hetkel sõna otseses mõttes riigimehelikku käitumist, mis seisab kõrgemal poliitilistest mängudest ja erakondlikest huvidest,» sõnas Tsahkna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles