Burkina Faso terrorirünnakus hukkus kuus inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkina Faso sõjaväelased patrullimas pealinnas Ouagadougous.
Burkina Faso sõjaväelased patrullimas pealinnas Ouagadougous. Foto: AHMED OUOBA / AFP

Burkina Faso politsei lasi esmaspäeval riigi idaosas "terrorirünnakus julgeolekupatrullile" maha kuus inimest, teatasid julgeolekuallikad. 

Hommikuses vahejuhtumis Idaregiooni suurima linna Fada N´Gourma lähedal Bouguis sai üks politseinik haavata. 

"Bougui külas rünnati Fada N'Gourma sandarmeeriabrigaadi patrulli. Terroristid avasid konvoi pihta tule," ütles ametnik. Politsei avas ründajate pihta vastutule ja lasi kuus ründajat maha.

Burkina Faso palus oktoobris pärast aastatepikkust kõhklemist endiselt koloniaalvõimult Prantsusmaalt suuremat sõjalist tuge, sest riigis on toimunud mitu ohvriterohket rünnakut julgeolekujõudude vastu.

Burkina Fasos toimuvad regulaarselt islamiäärmuslaste rünnakud 2015. aasta algusest. Enim vägivalda esineb riigi põhja- ja idaosas. Pealinnas Ouagadougous on aset leidnud kolm tõsisemat rünnakut.

Mitteametlikel andmeil on viimase paari kuuga surma saanud üle 30 sõduri. Suurem osa neist on hukkunud teeäärsete lõhkekehade plahvatustes.

Saheli piirkonnas tegutsev Prantsuse 4500-pealine terroritõrjeüksus Barkhane on seni koondanud oma sõjaoperatsioonid Malisse ning annab Burkina Fasos ja teistes regionaalse koalitsiooni G5 Sahel riikides väljaõpet.

Pariisi strateegia on olnud peamiselt oma G5 Saheli liitlaste relvajõudude ülesehitamine, kuid kasvav ebastabiilsus Burkina Fasos võib tähendada Prantsuse sõdurite vahetumat osalust rindeoperatsioonides. Prantsuse ametnikud on korduvalt väljendanud muret Burkina Fasos kasvava vägivalla ja selle võimaliku levimise pärast Ghanasse ja Elevandiluurannikule.

Burkina Faso pealinnas Ouagadougous on aastaid baseerunud Prantsuse eriväelaste üksus. Märtsis sekkuti rünnaku ajal Prantsuse saatkonna ja Burkina Faso sõjaväe peakorteri vastu, milles hukkus kaheksa sõdurit.

Rünnaku võttis omaks Al-Qaedaga seotud pühasõdalaste rühmitus Islami ja Moslemite Toetusrühm (GSIM).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles