Kaitseminister: Terrase juhtimisel jõudis koostöö liitlastega uue kvaliteedini (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Tairo Lutter

Kaitseminister Jüri Luik avaldas ametist lahkuvale kindral Riho Terrasele tänu Kaitseväe arendamise ja suurepärase juhtimise eest. Kaitseministri hinnangul on Terrase juhtimine avaldanud koostööle liitlastega suurt positiivset mõju.

«Kindral  Terrase näol on tegu  haritud, laia silmaringiga juhiga, kes pidas oluliseks täielikult välja õpetatud, relvastatud  ja varustatud ning reservõppustel kontrollitud üksuste välja arendamist, mis oleks suutelised kiiresti reageerima,» ütles kaitseminister Jüri Luik.

Tema sõnul on Kaitseväe arendamine tänasesse kindlustunnet pakkuvasse seisu nõudnud kaitseväe juhatajalt meelekindlust. Samuti on ülioluline olnud põhjalik isiklik kogemuspagas alates taristu arendamise realiteetidest kuni strateegilise planeerimise finessideni, lisaks ka tundlik rahvusvahelise suhtluse diplomaadinärv.

«Terrase juhtimisel jõudis koostöö liitlastega täiesti uue kvaliteedini. Viidi läbi liitlasvägede Eestisse saabumine ja Eesti üksustesse integreerimine, mis on võtmeelement NATO heidutushoiakus,» ütles Luik. 

Kaitseminister rõhutas, et kindral Terras tähtsustas kaitseministeeriumi ja kaitseväe koostööd, mis võimaldas arendada riigikaitset sujuvalt ja plaanipäraselt. «Suur tänu kindral Terrasele tema teenistuse eest,» tänas Luik.

Kaitseminister Luik tõdes, et kindralmajor Martin Herem on vääriline järglane kaitseväe juhtaja ametis.

«Mul on hea meel, et meie ees ei seisa põhimõttelist suunavahetust. Kindral Terras ja kindralmajor Herem on aastaid teeninud ühtse meeskonnana, nende jõupingutused on kandnud ühtset eesmärki. Seega saan ma olla kindel, et kaitseväe areng nii iseseisva kaitse kui ka liitlastega koostöö arendamisel saab olema jätkuvalt hea. Soovin kindralmajor Heremile jõudu teenistuses,» ütles kaitseminister Luik.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles