Tavapäratu lubadus: peapiiskop Viilma on valmis ise ristima kõik suurperede uued beebid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Urmas Viilma.
Peapiiskop Urmas Viilma. Foto: SCANPIX

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma esines kolmapäeval oma advendikõnes tavapäratu lubadusega, olles valmis isiklikult ristima kõik lapsed, kes sünnivad perre kolmanda ja sealt iga järgmise lapsena.

«Mure rahvastiku vähenemise pärast pani mind mõtlema, kuidas kirik või ka mina isiklikult kirikupeana saaksin anda omale jõukohase panuse selle probleemi lahendamisse,» ütles peapiiskop.

«Saan teha seda, milleks ma olen kutsutud ja seatud. Arvan, et täna on siin paslik koht anda lubadus, et olen valmis alates 2020. aastast viie aasta kestel isiklikult ristima kõik lapsed, kes sünnivad perre kolmanda ja sealt iga järgmise lapsena,» rääkis Viilma.

Ta lisas, et miks mitte korraldada siis juba terve pere, vajadusel ka vanemate ja vanemate laste ristimine. «Kuidas see täpselt kõik võiks toimuda – seda jõuan veel läbi mõelda ja kaasvaimulikke kaasates korraldada. Kui see lubadus võiks julgustada kasvõi ühe pere juurdekasvule, oleksin siiralt õnnelik ja Jumalale tänulik,» märkis Viilma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles