Videoeksperiment: kes leiab kadunud inimese enne, koer või droon? (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal on politseile laekunud 4488 teadet kadunud inimestest, kellest 20 asukoht on veel teadmata. Vaatasime järgi, kuidas PPA inimesi maastikul otsib ning selgitasime välja, kumb on edukam inimese leidmisel - droon või koer.

Enne kui puude vahele kadusin selgitas PPA esindaja, et eksinud inimesed kipuvad instinktiivselt minema külmatunde tekkimisel kuhugi puu või põõsa varju. See aga muudab soojuskaameraga otsides inimese leidmise raskemaks, kuna näiteks kuusepuu kaharad oksad võivad nende all peidus oleva inimese soojuse ära peita. Seetõttu soovitas ta tungivalt eksinul lagedamale alale hoida, et päästjatel oleks lihtsam inimest näha.

Samuti loeti sõnad peale, et kui peaks juhtuma, et mets on sügav ja politsei ei suudagi mind üles leida, tuleb kõigepealt proovida neile helistada. Kui aga peaks juhtuma, et metsas puudub levi ning mitte kuidagi ei ole võimalik ühendust saada, siis viimase päästerõngana võib proovida SIM-kaardi eemaldamist telefonist ja uuesti 112 helistamist. SIM-kaardita telefon ühendub lähimate, mitte ainult oma teenusepakkuja mastidega ja tõenäosus levi leida on suurem. Sellegipoolest tuleks seda varianti kasutada ainult siis, kui tõesti levi pole, kuna vastasel juhul võib see otsingut raskendada ning päästjad ei saa ka abivajajale tagasi helistada.  

Hädavajalik info teada, asusin metsa poole teele. Olles lasknud mul veidi aega ekselda, asusid samal ajal ajakirjanikku otsima nii 4-aastane politseikoer Tiit kui ka soojuskaameraga drooniga varustatud kiirreageerija.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles