Kuressaare pussitajad astuvad kohtu ette parimal juhul kahe kuu pärast (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaares pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver viibib haiglas.
Kuressaares pussitati surnuks päästeametnik, teine ohver viibib haiglas. Foto: Alar Truu

Ööl vastu laupäeva Kuressaare kesklinnas inimese tapnud ja teist noaga haavanud mehed jõuavad prokuratuuri hinnangul kohtu ette parimal juhul juba kahe kuu pärast, kirjutab Saarte Hääl.

«Mehed on eeluurimise ajaks kaheks kuuks vahi alla võetud, see tähendab, et esimene lootus või eeldus kohtu poolt on see, et eeluurimine viiakse läbi kahe kuuga,» ütles Saarte Häälele Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold.

Pärnu maakohtu esindaja Jaanika Lusti ütles, et kohtu hinnangul oli vahistamine vältimatult vajalik. «Mõlema kahtlustatava puhul on põhjendatud kuriteokahtlus ning vahistamisalus olemas – kuritegude jätkuv toimepanemise oht,» sõnas Lusti.

Traagilise lõpuga sündmuste ahel algas kella kahe paiku öösel Tallinna tänaval Kodulinna lokaali ees, kui 33-aastane Jaan ründas noaga ühte pidutsejat. 39-aastane purjus mees oli lokaalist välja aetud ja neil tekkis õues tüli. Jaanile ei olnud see esimene kord tüli terariista abil lahendada. Noalöögi ohver viidi kiirabiga haiglasse ja kiirabitöötajad kutsusid poole kolme paiku politsei.

Jaan ja koos temaga Renno liikusid sel ajal umbes poolsada meetrit Torni tänavale striptiisiklubi juurde. Teadmata on, kes klubi aknaklaasi lõhkus, kuid Jaanil tekkis sel teemal perenaisega sõnavahetus. Kui see valjenes ja Jaan inetusi ütles, sekkus perenaise kaasa Sulev Kallavus. Tekkis rüselus, kus välkus nuga. Kui esialgu oli lahtine, kumb meestest Kallavust noaga surmavalt lõi, siis pühapäeval kinnitas prokuratuur, et lööja oli noorem mees.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles